Gin Karbun spravlja se od žitnog destilata i glavnog sastojka borovice, te 20 vrsta trava i začina: korijander, anis, timijan, matičnjak, kora naranče, stolisnik, koromač gorki, lavanda, bosiljak, plod i list borovice, cvijet kamilice, limunska trava, majčina dušica, cvijet bazge, hibiskus, korijen anđelike, slatki korijen, đumbir i kora limuna. Tijekom destilacije, gin prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen koji dodatno čisti destilat, a kako se on koristi za uklanjanje toksina iz tijela, mi ga nudimo i kao važnu komponentu kod konzumacije. Na svakoj našoj boci Karbuna naći ćete vrećicu s komadićima aktivnog ugljena koje preporučamo, uz led i krišku naranče, ubaciti u čašu.
Prema stilu proizvodnje gin Karbun spada u London dry gin. Izvorno su bili rađeni jedino u Londonu, stoga nose takav naziv. Inače, osnovna je razlika u odnosu na druge ginove u tome što ova vrsta sadrži manje od 0,1 g/L šećera što rezultira suhim okusom. Bezbojan je i aromatizira se isključivo tijekom destilacije.
Gin Karbun je kristalno bistro piće, finog i zavodljivog mirisa na kojem dominira nota soka od borovice, ušećerene narančine korice i zemljane mahovine, suhog i toplog okusa zaokružene arome, dok vas na aftertasteu istovremeno iznenađuje nota đumbira.
Idealno je poslužiti ga sa suhim tonikom, ledom i kriškom naranče, te uz začine po želji i obavezan komadić ugljena.