Opći uvijeti poslovanja

Sadržaj

Informacije o trgovačkom društvu

Kontakti 

Opće odredbe

Načini plaćanja

Plaćanje kreditnim karticama

Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem)

Plaćanje internet bankarstvom

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Naručivanje

Izjava o privatnosti

S kojim primateljima tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. dijeli osobne podatke?

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Promajna I.D.K. d.o.o.  putem Internet stranice Pokloni Za?

U koju svrhu tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke?

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Pristup i ispravak osobnim podacima

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Pravo na prigovor

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Izmjena Izjave o privatnosti

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići se mogu klasificirati kao

Koje su Vam opcije kolačića dostupne?

Uvjeti dostave i isporuke

Rok dostave

Trajanje i uvjeti raskida ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

 

Informacije o trgovačkom društvu:

Pokloni Za je internet trgovina tvrtke:

Promajna I.D.K. d.o.o.

Zagrebačka 35, 21320 Promajna

Telefon 1: +385 98 195 2885

Telefon 2: +385 98 180 2281

E-mail: [email protected]

Djelatnost:7911, Djelatnosti putničkih agencija

OIB: 33384088970

MB: 04856872

 

Pokloni Za kontakti!

Info telefon:

Telefon 1: +385 98 195 2885

Telefon 2: +385 98 180 2281

E-mail za internet kupce:  [email protected]

Žiro račun Privredna banka Zagreb d.d.:

Žiro račun Zagrebačka banka d.d.:

Članovi uprave:

Ivan Najbauer i Kristijan Dugandžić

Promajna I.D.K društvo s ograničenom odgovornošću upisano je pri Trgovačkom sudu Split. Mjerodavno pravo: hrvatsko. Nadležni sud u Splitu.

Svi proizvodi ponuđeni na našoj internet stranici naručuju se putem formulara u elektronskom obliku. Nakon zaključivanja narudžbe kupac može odabrati jedan od tri gore navedena načina plaćanja. Sve istaknute cijene uz proizvode su maloprodajne cijene sa uključenim PDV-om.

Ukoliko se na stranici greškom sustava ili ljudskom pogreškom pojavi kriva cijena artikla i kupac naruči takav artikl, Pokloni-za.hr zadržava pravo da ne pošalje artikl kupcu po krivoj cijeni, već po redovnoj cijeni u tom trenutku. Kupac će o tome biti pravodobno obaviješteni. Ukoliko kupac zaprimi takav artikl po krivoj cijeni Pokloni-za.hr će kontaktirati kupca oko povrat novca.

Nakon potvrde o uplati naručeni proizvodi šalju se kupcu na željenu adresu sa dostavnom službom. Svi prikupljeni podaci od kupca koriste se isključivo u svrhu što kvalitetnije i brže usluge isporuke naručene robe ili obavještavanja kupaca o novostima u našoj internet trgovini ili promjenama u načinu poslovanja. Pokloni-za.hr pokušava sa istaknutim slikama u internet trgovini što točnije prikazati ponuđene proizvode, a nazivom i opisima što točnije opisati proizvode i njihove karakteristike.

Pokloni-za.hr je internetska trgovina koja posluje u sklopu tvrtke Promajna I.D.K. d.o.o.

Prodavatelj zadržava pravo izmijeniti ove Opće uvjete bez prethodne najave. Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja Internet stranice, te posebno usluge Internet trgovine provjeriti važeće Opće uvjete. Za online kupovinu važeći su Opći uvjeti na snazi u trenutku narudžbe proizvoda

 

Opće odredbe

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni Pokloni-za.hr, na World Wide Web mreži – Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice Pokloni-za.hr. Korištenjem Internetske stranice krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice Pokloni-za.hr u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Promajna I.D.K. d.o.o. te prihvaća da tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen. Korištenjem ovih Internetskih stranica krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. poručuje krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem ovih Uvjeta potvrđujete da ste stariji od 18 godina života i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti te da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.

Uz prethodno navedene uvjete, tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o., neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne, a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Promajna I.D.K. d.o.o. mogu nadzirati komunikacije krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Promajna I.D.K. d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o.  zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja krajnjeg korisnika koje tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane krajnjeg korisnika.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o., distributer je (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i krajnji korisnici. Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na Pokloni-za.hr internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Promajna I.D.K. d.o.o. Ni pod kojim uvjetima tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o.  neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem Pokloni-za.hr Internet stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem Pokloni-za.hr Internet stranice.

U daljnjem tekstu Općih uvjeta, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta,  umjesto termina krajnji korisnik bit će korišten termin kupac u situaciji kada je između krajnjeg korisnika i Promajna I.D.K. d.o.o. sklopljen Ugovor o kupoprodaji.

 

Načini plaćanja

Pokloni-za.hr vam omogućuje kupovinu i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini na sljedeće načine:

Plaćanje kreditnim karticama

Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg Corvuspay.com servisa za plaćanje kreditnim karticama: American Express, Visa, Master Card i Diners. Mogućnost plaćanja do 1 rate ukoliko ste korisnik American kartice, 12 rata za Diners kartice ili do 12 rata ukoliko ste korisnik Maestro ili Visa kartica po PBZ ili ZABA terminalu. Nudimo i plaćanje do 12 rata ZABA Mastercard te plaćanja Visa Premium karticama.

Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem)

Plaćanje pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe platite dostavljaču prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini odnosno iznos nije moguće platiti kreditnom karticom. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku u vrijeme dostave, zbog odsutnosti, dostavljač ostavlja obavijest o dospijeću pošiljke. Vrijedi za narudžbe do 999,90 kuna.

Plaćanje internet bankarstvom

Na vašu e-mail adresu navedenu kod narudžbe, šalje se predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe. Uplatu nakon toga možete izvršiti korištenjem vašeg internet bankarstva ili uplatom u poslovnici banke, poštanskom uredu, na Fini i sl. Nakon zaprimanja vaše uplate šaljemo naručene artikle na vašu adresu.

* ovi načini plaćanja vrijede isključivo za kupovinu putem web trgovine

Sve cijene proizvoda su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u kunama te je u istima sadržan pripadajući PDV. Proces upisivanja cijene na Internet stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, budući se ne radi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, dnevne ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode…

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najvišeg sigurnosnog standarda industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

KARTICE I KARTIČNI SIGURNOSNI PROGRAMI

 


  visa diners


Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem Interneta sljedeći jednostavne upute kako bi ispunili sve potrebne podatke te na kraju potvrdili narudžbu.

Pregledajte ponudu naših proizvoda, a odabrane proizvode jednostavno dodajte u košaricu klikom na zeleni gumb “DODAJ U KOŠARICU” koja se nalazi klikom kod svakog pojedinačnog proizvoda.

U svakom trenutku na vrhu stranice možete pratiti koliko proizvoda imate u košarici i  koji je ukupan iznos  dodanih proizvoda. Klikom na “VIDI KOŠARICU” možete detaljno pregledati proizvode koje ste dodali u košaricu, promijeniti količinu naručenih proizvoda kao i  maknuti proizvode iz košarice.

Klikom na “KRENI NA PLAĆANJE” u donjem desnom kutu krećete u proces dovršetka kupovine u kojem ćete unijeti podatke za dostavu i podatke za plaćanje. Ako želite da vam se poklon dostavi na drugu adresu način plaćanja „Plaćanje pouzećem“ nije moguć. Poklon koji šaljete na drugu adresu moguće je platiti samo putem kartice, paypal ili uplatom na naš žiro račun.

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da Prodavatelj neke od naručenih Proizvoda neće moći isporučiti, odnosno da su neki od Proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih Proizvoda, Kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe E-mailom ili telefonom, te u tom slučaju Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 

Izjava o privatnosti

Pokloni-za.hr i Promajna I.D.K. d.o.o. se obavezuju pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Promajna I.D.K. d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Promajna I.D.K. d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice Pokloni-za.hr pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca, a posebno Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Molimo sve Kupce Internet stranice Pokloni-za.hr, ali i primatelje obavijesti o proizvodima i akcijama (u daljnjem tekstu Pretplatnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, koja su vaša prava vezana za pristup osobnim podacima, njihov ispravak i brisanje te koje je vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Pretplatnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu [email protected].

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom Pretplatnika na primanje obavijesti o proizvodima i akcijama Pokloni-za.hr, Kupac odnosno Pretplatnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

S kojim primateljima tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. dijeli osobne podatke?

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Pretplatnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točci i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Svi podaci o narudžbama, proizvodima te osobni podaci koje korisnici unose na Pokloni-za.hr web stranici se spremaju na serverima tvrtke Avalon d.o.o.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Promajna I.D.K. d.o.o.  putem Internet stranice Pokloni Za?

Prilikom registracije osobe za Kupca Pokloni-za.hr Internet stranice, tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa, poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj i lozinka.

Kupac također potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka kad označi da se slaže s Uvjetima poslovanja. Prilikom registracije moguće je pretplatiti se na obavijesti Pokloni-za.hr Internet stranice, te će se ti podaci proslijediti u vanjski sustav za slanje obavijesti. Pretplata na obavijesti nije obavezna te ovisi osobi koja se registrira.

Osim ovih podataka prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu Pokloni-za.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Pretplatnika. Ako Kupac odnosno Pretplatnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. preporučuje Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice Pokloni-za.hr. Preporučujemo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U koju svrhu tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke?

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice Pokloni-za.hr u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici Pokloni-za.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualna te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o.  prikuplja i obrađuje osobne podatke Pretplatnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Pokloni-Za.hr Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice Pokloni-Za.hr nije dizajniran tako da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici Pokloni-za.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Pretplatnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici Pokloni-Za.hr te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih [email protected] ili odjavom s liste pretplatnike klikom na poveznicu za odjavu koja je dostupna u svakoj obavijesti koja se šalje pretplatniku.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. ne prikuplja osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. koristi osobne podatke koji se nalaze unutar Corvuspay.com sustava zbog naplate i provjere narudžbi koje su plaćene karticom. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane corvuspay.com na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Tvrtka Promajna I.D.K. d.o.o. pohranjuje osobne podatke Kupaca i Pretplatnika Internet stranice Pokloni-za.hr do trenutka kad ih kupac želi izbrisati. Internet stranica Pokloni-za.hr omogućuje ispis i brisanje podataka koje posjeduje o nekom kupcu, osim ako postoji zakonska prepreka. U tom slučaju kupac će biti obaviješten o zakonskim preprekama zbog kojih nije moguće obrisati podatke.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac i Pretplatnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na Moj račun gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s Promajna I.D.K. d.o.o.

Kupac i Pretplatnik mogu zatražiti i dobiti od Promajna I.D.K. d.o.o. cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: [email protected]

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Pretplatnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti putem internet stranice Pokloni-za.hr ili zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Pokloni-za.hr putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected]. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Pretplatnika i Promajna I.D.K. d.o.o. odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Promajna I.D.K. d.o.o. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Promajna I.D.K. d.o.o.  provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice Pokloni-za.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, Promajna I.D.K. d.o.o.   može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na Pokloni-za.hr Internet stranici. Zato poziva Kupce i Pretplatnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti. Ako se Kupac ili Pretplatnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Pretplatnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu Pokloni-za.hr.

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici Pokloni-za.hr.

Nastavak uporabe Internetske stranice Pokloni-za.hr od strane Kupca i Pretplatnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Pretplatnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na Pokloni Za Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica Pokloni-za.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies)  – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) –  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Pokloni-Za.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete Pokloni-za.hr.

Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).

Ovi kolačići nisu postavljeni od strane Pokloni-za.hr, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije kolačića dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ako odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na bima-shop.hr Internet stranici.

 

Uvjeti dostave i isporuke

Dostava: Dostava naručene robe odnosno paketa vrši se do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta odnosno dostave. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju robe, odnosno izvršenoj dostavi.

Rok dostave

Dostavna služba izvršit će dostavu u roku od 2 do 7 radnih dana (najkasnije 14 radnih dana) od preuzimanja robe u skladištu, osim u slučaju vikenda ili praznika, kada se dostava pomiče na sljedeći radni dan. Izuzetak su artikli koje trenutno nemamo na lageru, ali o dužim čekanjima kupci su obaviješteni. Duže vrijeme dostave vrijedi za otoke gdje se dostava vrši prema rasporedu dostavne službe. Detalje za vrijeme dostave na otoke možete vidjeti na službenim stranicama dostavljača. Na vaš zahtjev u narudžbi, šaljemo vam kod za praćenje, kako bi u svakom trenutku mogli provjeriti status vaše pošiljke na službenim stranicama dostavljača.

Cijena dostave: Za dostavu naručene robe naplaćuje se jedinstvena cijena u iznosu 5€. U cijenu dostave obračunat je PDV.

*Za određeni broj artikala koji su predimenzionirani ili prekomjerne težine naplaćuje se dodatni iznos dostave za svaki takav artikl. Također, zbog udaljenosti mjesta dostave (otočna mjesta) naplaćuje se +35 kn dostave. Svaki kupac prilikom dodavanja u košaricu ili upisivanjem poštanskog broja u realnom vremenu vidi dodatne iznose dostave.

Dostava je unutar 2 – 4 radna dana (najkasnije 14 radnih dana). DPD ne dostavlja pakete subotom i nedjeljom. Prvi radni dan je dan nakon kreiranja narudžbe .

Posebni uvjeti dostave: DPD dostavna služba koja je ovlaštena za distribuciju paketa Pokloni-za.hr ne dostavlja pakete na sve otoke u Hrvatskoj, nego se dostava vrši putem Hrvatske pošte. Cijena takvih pošiljaka iznosi 50 kuna.

Za narudžbe iznad 1 000 kuna kupac mora unaprijed platiti cjelokupni iznos ili 150 kuna depozita koji se kod plaćanja artikla odbija od ukupnog iznosa narudžbe. Za narudžbe iznad 2 000 kuna taj depozit iznosi 300 kuna, a za narudžbe iznad 3 000 kuna – 500 kuna.

Pakiranje: Pokloni-za.hr obavezuje se slati nove, neoštećene i tvornički upakirane proizvode. Svi proizvodi biti će upakirani u dodatnu transportnu kutiju kako se prilikom transporta i manipulacije ne bi mogli oštetiti. Kupac je dužan  provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati. Kupac ima pravo  odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja ili ako je kutija otvorena i nije zatvorena sa originalnom trakom.

 

Trajanje i uvjeti raskida ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Ugovor možete jednostrano raskinuti putem bilo koje nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju (pisani obrazac, mail..).

Svi internetski trgovci i trgovci na malo u EU-u, na Islandu, u Lihtenštajnu ili u Norveškoj obvezni su osigurati lako dostupnu poveznicu s platformom za internetsko rješavanje sporova i adresu e-pošte za platformu za internetsko rješavanje sporova za kontakt s vama (članak 14. Uredbe (EU) br. 524/2013 ).

Platforma za internetsko rješavanje sporova ec.europa.eu/consumers/odr.

Europska platforma za rješavanje sporova: (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR)

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, prijedlog za mirenje Centru za mirenje ili Europskoj komisiji putem obrasca za online rješavanje sporova. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je stvarno nadležan Sud u Splitu.

Ostavite svoje kontakte i kontakt e mail adresu za internetsko rješavanje sporova.

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora ukoliko zaprimi oštećenu robu nastalu prilikom transporta. U slučaju skrivenih nedostataka, koji nisu bili vidljivi prilikom preuzimanja, primjenjuje se odredba Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, članka: 400.- 430.). Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku 14 dana od primitka proizvoda, slanjem popunjenog obrasca o jednostranom raskidu ugovora kojeg svaki kupac dobiva prilikom kreiranja narudžbe na svoj mail ili, ako nema mail, u pisanom obliku uz paket koji dobi na kućnu adresu.

Ukoliko je kupcu dostavljen pogrešan proizvod zbog pogreške kod isporuke robe, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrata robe o čemu šalje obrazac na e-mail [email protected], a nakon zaprimanja mail-a djelatnik Pokloni Za web shop-a će kontaktirati kupca.

Za sva informacije u vezi povrata proizvoda kontaktirajte nas na e-mail: [email protected] ili na telefon 098 195 2885 ili 098 180 2281

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

Ukoliko artikl nema nikakvog oštećenja, a kupac ga ipak  želi vratiti jer mu se ne sviđa ili mu ne odgovara, kupcu se vraća cijeli iznos artikla umanjen samo za iznos dostave. Također, povrat artikla prema našem skladištu kupac organizira o svom trošku ili uz pomoć naše dostavne službe, ali se onda iznos koji se vraća kupcu smanjuje za dodatnih 35 kuna.

Ukoliko kupac vraća paket koji nije imao nikakva oštećenja ili greške, a platio je kreditnom karticom, kupcu se iznos koji se vraća umanjuje za proviziju banke od kupčeve kartice.

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je prvo poslati popunjeni obrazac za jednostrani raskid ugovora ([email protected]) te neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen. Ukoliko kupac vrati artikl sa oštećenom ambalažom ili oštećeni artikl, odjel reklamacije ocijenit će vraćeni proizvod i njegovu trenutnu vrijednost te ćemo taj iznos vratiti kupcu.

Kupac se prilikom zaključivanja narudžbe obvezuje da će preuzeti naručeni paket, a u slučaju nepreuzimanja naručenog paketa (te će paket biti vraćen u naše skladište), prihvaća da će naknadno podmiriti troškove dostave u iznosu od 35 kuna. Ukoliko su paket i artikli koje je kupac naručio potpuno neoštećeni, a kupac ga ipak želi vratiti, kupac je dužan dostaviti svoj broj računa u banci na [email protected], na taj broj mu se uplaćuju novci umanjeni za dostavu. Ovo ne vrijedi u slučaju da je dostavljač kriv za neuspjelu dostavu ili naručeni artikli imaju bilo kakvo oštećenje ili grešku.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Slijedom toga Pokloni Za web shop preporučuje svojim kupcima:

-dobro pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici Pokloni-za.hr prilikom izbora proizvoda,

– ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Pokloni-za.hr, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom,

– ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja,

– pregledajte proizvod, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite Pokloni-za.hr i vratite proizvod bez da ste ga koristili,

– ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, pažljivo pregledajte posuđe) i ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Sve pritužbe kupaca (reklamacije, povrati, zamjene …) rješavamo putem maila: [email protected] . Ukoliko artikl ima bilo kakav nedostatak, lom ili tvorničku grešku svaki kupac je dužan poslati na navedeni mail slike artikala i pakiranja nakon čega će naša služba za reklamacije u najkraćem roku riješiti reklamaciju (obično 2 – 5 radnih dana – najkasnije 14 radnih dana nakon zaprimljene reklamacije).

Kupac je dužan putem maila: [email protected] ostaviti svoj IBAN, nakon što nam se vrati artikl u naše skladište u roku 2 – 5 dana (najkasnije 14 radnih dana) vraćamo iznos novca dogovoren putem navedenog maila.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Promajna I.D.K. d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Promajna I.D.K. d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Ukoliko kupac naruči personalizirane proizvode, tj. proizvode iz naše vlastite proizvodnje po narudžbi, prihvati simulaciju, tj. prikaz kako bi taj artikl trebao izgledati sa natpisom ili logom kupca/poduzeća, takvi se artikli ne mogu reklamirati ili vratiti.

Dio Zakona o zaštiti potrošača vezan uz sklapanje ugovora na daljinu izvan poslovnih prostorija vezan je uz članak: 57.-79.

Također, kupac može informacije o svojim pravima i odgovornostima pronaći putem Pravilnika o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija (NN, 72/14)

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor Promajna I.D.K. d.o.o. Promajna I.D.K. d.o.o. vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte (Zagrebačka 35,21320 Promajna), telefona 098 195 2885 ili putem maila [email protected] . Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Promajna I.D.K. d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest ) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju da kupac izvrši plaćanje kreditnom karticom na rate, a želi povrat uplaćenog iznosa, vraćamo novac uplatom na račun umanjen za proviziju koju je određena banka naplatila.

--
Updating…
  • Nema proizvoda u košarici